Vanaf 16,5 jaar

Wat is 2toDrive?

Als je je aanmeldt voor 2toDrive, mag je op je 16de theorie-examen doen. Vanaf 16,5 jaar begin je met het volgen van praktijklessen bij de rijschool. Zodra je 17 jaar bent, mag je examen doen. Slaag je voor het examen? Dan mag je de weg op. Tot je 18 bent mag dit alleen samen met je coach. Daarna mag je (net als iedereen) zelfstandig rijden. Zo kun je voordat je zelfstandig de weg op gaat, alvast veel ervaring opdoen. Dit draagt bij aan de veiligheid van jezelf en van andere weggebruikers.

Coach gekozen? Vraag je 2toDrive pas aan.
Je mag zelf kiezen wie je coach wordt. Denk bijvoorbeeld aan je vader of moeder. Je mag ook meerdere begeleiders aanwijzen, als ze maar aan de voorwaarden voldoen. Zo moet je coach 27 jaar of ouder zijn en minstens vijf jaar een B-rijbewijs hebben. Als je coach naast je zit, mag hij geen alcohol hebben gedronken of onder invloed zijn van medicijnen of drugs. Als je een coach gekozen hebt, kan hij/zij zich aanmelden op de website van 2toDrive en een begeleiderspas aanvragen.

Een eigen auto en autoverzekering?
Heb je je 2toDrive rijbewijs gehaald? Dan kun je een auto kopen. Denk er wel aan dat je nog geen kenteken op je naam mag zetten omdat je nog geen 18 bent. Laat de auto tot die tijd op naam van je vaste coach registreren. Het afsluiten van een autoverzekering is iets ingewikkelder. Veel verzekeraars willen namelijk geen bestuurder onder de 18 jaar verzekeren. Sommige verzekeraars gaan hier wél mee akkoord als de naam van je vaste begeleider op de polis komt te staan. Je moet het kenteken dan op je eigen naam zetten zodra je 18 wordt.

Wat zijn de ervaringen van 2toDrive?
Sinds de start van 2toDrive zijn er positieve ervaringen met het experiment. Steeds meer jonge automobilisten doen alvast veel ervaring op en uit het onderzoek blijkt dat ze het begeleid rijden serieus nemen. Dit evalueerde Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) na vijf jaar experimenteren met 2toDrive. Naar aanleiding van dit onderzoek besloot het kabinet om de mogelijk vanaf 16,5 jaar te starten met rijlessen, in de wet vast te leggen.

Proefles:

Kennismaking

Gratis

Uiteraard mag je een keer kennismaken d.m.v een gratis proefrijles. Dan bekijken we samen welk pakket voor jou het beste is. Vraag hem aan door op onderstaande link te klikken.

Reacties van leerlingen:

“Bij een faalangstexamen is er veel meer rust dan bij een gewoon rijexamen.”
Desley (18)

‘Ik vond het heel fijn dat ik bij het faalangstexamen de mogelijkheid van een time-out had.’
Sharon (17)

Stel een vraag

 

reCAPTCHA is required.

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Najaarsactie!

€5,- Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!