Hoe gaat het praktijkexamen auto?

Het moment is dan toch echt bijna daar, je mag gaan afrijden en het praktijkexamen komt dichterbij. Dit wordt door veel mensen toch gezien als een spannend moment. Daarom dachten wij van Fady One rijschool, laten we een kort overzicht van het praktijkexamen geven, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Op die manier maak je minder fouten, gezien je weet waar je op voorbereid moet zijn. Ook geven we enkele tips om jezelf te kalm te houden. Op die manier ben jij optimaal voorbereid op het succesvol behalen van je rijbewijs tijdens het praktijkexamen.

Hoe werkt een praktijkexamen?

In totaal duurt het praktijkexamen om je rijbewijs te halen zo’n 60 minuten. In dit uur wordt er voornamelijk gekeken naar of jij veilig en zelfstandig kunt rijden. Op die manier wordt er zeker gesteld dat de veiligheid op de Nederlandse wegen wordt gewaarborgd. Zo is het van belang dat je laat zien dat je de verkeersregels uit je hoofd kent, maar ook inzicht hebt in het verkeer. Het rijden met afleiding, zoals een medepassagier die veel praat of het rijden met navigatie, zijn ook dingen die rijinstructeurs graag testen bij leerlingen. Het inzicht wordt vooral beoordeeld op je kennis van de auto, dit is heel basaal en zal niet al te ingewikkeld worden, aangezien wij je als rijinstructeurs alle benodigde info uitgebreid zullen uitleggen tijdens je rijlessen. Daarnaast zal het rijden zelf op inzicht worden beoordeeld, denk dan aan het veilig invoegen op de snelweg of het inhalen van een auto. Ook inparkeren en enkele bijzondere manoeuvres zullen worden getest tijdens het praktijkexamen.

Dit is een algemeen overzicht van wat er van jou verlangd wordt in het uur durende praktijkexamen bij het CBR. Je begint en eindigt je praktijkexamen rit bij het CBR en hoort dan ook direct bij terugkomst de uitslag. Met enige trots kunnen wij van Fady One vaak leerlingen feliciteren met het behalen van zijn of haar rijbewijs. Zo helpen wij graag onze leerlingen veilig de weg op. 

Meenemen naar praktijkexamen

Wat raden wij aan om mee te nemen naar het praktijkexamen? Allereerst zijn er enkele dingen verplicht, zonder deze kun je dan ook niet afrijden. Dit is jouw geldige identiteitsbewijs, op de website van het CBR staat waaraan dit moet voldoen. Verder moet je je uitnodiging meenemen voor het praktijkexamen. Dit is een mail en zolang je je telefoon opgeladen bij je hebt, zit je hiermee dus al snel goed. Als laatste moet je het ingevulde zelfreflectie formulier meenemen. Indien je dit allemaal meeneemt weet je zeker dat je in ieder geval kunt gaan afrijden tijdens het praktijkexamen. Daarnaast raden wij aan om goed te eten en te slapen voor de dag dat je gaat afrijden. Op die manier zit je rustiger in de auto, wat de kans op slagen weer groter maakt tijdens het praktijkexamen. Drink ook voldoende en neem een flesje water of iets kleins te eten mee. Je kunt je maar beter goed voorbereiden op je praktijkexamen, want je rijbewijs hoef je maar 1 keer te halen!

Andere tips voor het praktijkexamen

Naast de bovengenoemde tips hebben wij van Fady One rijschool nog enkele tips om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het praktijkexamen auto. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat jij je rijbewijs haalt en daar gaan wij je bij helpen!
Allereerst, maak gebruik van je lessen. Dit klinkt misschien gek, maar veel mensen zijn bang om vragen te stellen. Bij Fady One geldt, stel vragen wanneer deze in je opkomen. Onze rijlesinstructeurs zijn enorm ervaren en helpen je graag. Er zijn geen domme vragen. Dit geldt in het bijzonder voor de laatste paar lessen voor het afrijden, probeer hierbij je kennis nog even aan te scherpen. Zo ben je optimaal voorbereid op jouw praktijkexamen.

Als tweede tip geven wij graag dat je frequent rijles moet volgen om het rijden echt te leren. Een mens leert door herhaling, en daarom leer je echt veilig en goed rijden indien je hier regelmatig je tijd voor neemt. Bovendien is het zo dat je vanzelf vertrouwen opbouwt door regelmatig achter het stuur te zitten. Dit kunnen we daarom dan ook alleen maar aanraden.

Ten derde raden we aan om video’s online op te zoeken indien je vragen hebt op een bepaald moment. Natuurlijk kun je alles aan ons vragen, maar soms werkt een Youtube video extra goed voor jou om bepaalde info op te slaan. Maak hier dan ook gebruik van!

De laatste tip is eentje die wij voor je regelen, namelijk het oefenen van jouw examenroute. Zo ben je voorbereid op wat er allemaal op je pad komt en weet je bijvoorbeeld onduidelijke bochten of gevaarlijke uitritten te vinden en rekening mee te houden al voordat jij je praktijkexamen doet.

Rijles Fady One

Na dit artikel gelezen te hebben ben je natuurlijk enthousiast geworden om zelf te gaan afrijden. En daar helpen wij van Fady One rijschool graag bij. Voor iedere leerling hebben wij een passend pakket, of je nou automaat of handgeschakeld wilt rijden. En of je haast hebt en dus een spoedcursus wilt volgen, of niet. Voor iedere leerling heeft Fady One een passend pakket, zodat jij kunt slagen voor je praktijkexamen. Zo helpen wij ook jou veilig de weg op!

Neem snel contact met ons op via 0614180965, of anders per mail via info@fadyone.nl. Dan kijken we wat bij jou past en kun je snel beginnen met lessen.

Proefles:

Kennismaking

Gratis

Uiteraard mag je een keer kennismaken d.m.v een gratis proefrijles. Dan bekijken we samen welk pakket voor jou het beste is. Vraag hem aan door op onderstaande link te klikken.

Reacties van leerlingen:

“Bij een faalangstexamen is er veel meer rust dan bij een gewoon rijexamen.”
Desley (18)

‘Ik vond het heel fijn dat ik bij het faalangstexamen de mogelijkheid van een time-out had.’
Sharon (17)

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Voorjaars-actie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!