Slagen voor jouw rijexamen

Ben je recent gezakt voor je rijbewijs, wat vervelend. De grote vraag is dan natuurlijk, wat nu? Fady One rijschool biedt de mogelijkheid om bijspijkerlessen te volgen, dan weet je zeker dat je de volgende keer wel gaat slagen als je bij het CBR gaat afrijden. In dit artikel kijken we wat wij doen om jou als gezakte leerling zo goed mogelijk te helpen en voor te bereiden op een nieuwe poging. Uiteindelijk is ons doel om zo veel mogelijk leerlingen veilig de weg op te helpen, en we hopen jou hier ook mee te kunnen helpen. 

Zakken voor een examen is natuurlijk nooit leuk, maar bij een rijbewijs geldt dit al helemaal. Je hebt je net maandenlang ingezet door je theorie te bestuderen, te behalen, vervolgens allemaal rijlessen, en toch zak je uiteindelijk voor het rijexamen bij het CBR. En daar komen de hoge kosten dan ook nog eens bovenop. Heel vervelend natuurlijk. Maar dit is niet de tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Daarentegen, pak het probleem op, en los het op! Het belangrijkste om nu te doen is opnieuw kijken naar wat je fout hebt gedaan tijdens het rijden. De instructeur van het CBR zal na het afrijden met jou alles doornemen. Wat ging er goed, wat ging er fout. Focus je op de verbeterpunten die hij of zij jou hier geeft, dan kunnen wij hier vervolgens samen aan gaan werken. Dit is het begin van de oplossing, korte zelfreflectie om verbeterpunten te bepalen. Vervolgens werken wij hier samen aan, en op die manier word jij goed klaargestoomd voor een nieuwe poging afrijden bij het CBR. 

Bij vele leerlingen die zakken horen wij dat het voornamelijk gaat om slecht kijken tijdens het rijden. Het is heel belangrijk om je goed bewust te zijn van je omgeving om veilig te rijden, wie zijn jouw medeweggebruikers? Dit is in ieder omstandigheid anders, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat jij goed kijkt en dit ook duidelijk weet over te brengen. We horen namelijk vaak van leerlingen dat zij wel goed hebben gekeken tijdens het afrijden, maar de instructeur dit misschien onvoldoende heeft gezien of is opgevallen. Dit is een makkelijk punt voor ons om aan te werken, want tijdens de lessen zullen onze rijinstructeurs hier dan extra op letten. Gaat het hier om een leerling die echt niet goed kijkt? Of brengt hij of zij het gewoon slecht over, terwijl er wel gekeken wordt? Op die manier pakken we samen het probleem bij de wortels aan, en zorgen we ervoor dat je de volgende keer wél succesvol afrijdt. 

Het komt ook wel eens voor dat de leerling zakt op onvoldoende kennis met betrekking tot de auto of borden bijvoorbeeld. Dit kan liggen aan dat je het alweer vergeten bent bijvoorbeeld, maar ook omdat je simpelweg niet alles weet. Dit zou makkelijk door ons opgelost kunnen worden door een spoedcursus theorie te volgen. Hierin leggen wij dan nogmaals alle belangrijke theorie uit rondom het autorijden, ook al heb jij je theorie al op zak. Hierbij kunnen wij bijvoorbeeld ook alle theorie omtrent de auto zelf nogmaals uitleggen indien dit het probleem was. Als tijdens het praktijkexamen door de CBR-instructeur enkele vragen rondom de auto en theorie slecht worden beantwoord door jou, loop je toch het risico om te zakken. Enorm zonde natuurlijk, maar wel een makkelijk punt om aan te werken en je daarmee voor te bereiden op een nieuwe afrijd poging. Kies dan voor een theoriecursus van Fady One rijschool. 

Soms is het zo dat de leerling bij ons komt, en echt geen idee heeft waar het aan gelegen heeft dat hij of zij niet geslaagd is. Dat kan natuurlijk. Wat wij dan aanraden is om enkele lessen te volgen met onze ervaren rij deskundigen, dan kijken we samen naar wat je al goed doet en wat er nog beter kan. De enige manier waarop wij kunnen inschatten of jij veilig kunt rijden of niet, is door het simpelweg te laten zien. Vaak komen hier dan enkele punten uit voort waar we samen aan kunnen werken. Dit kan aan van alles liggen, maar door de ervaring en kennis van onze rijinstructeurs komen we hier vanzelf achter. Het vinden van de verbeterpunten is de eerste stap richting jouw slagen. De volgende stappen zijn deze punten verbeteren tijdens onze rijlessen of theoriecursussen, en een nieuwe poging bij het CBR wagen als onze instructeurs ervan overtuigd zijn dat jij hier klaar voor bent!

Indien je na het lezen van bovenstaande artikel interesse hebt gekregen in de mogelijkheden omtrent het afrijden bij Fady One rijschool, neem dan snel contact met ons op. Door de vele jaren ervaring zijn wij enorm geschikt om jou veilig de weg op te helpen, ook als je al een keer bent gezakt bij het afrijden bij het CBR. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0614180965, of anders per mail op info@fadyone.nl. Hoe sneller je contact opneemt, hoe sneller wij je kunnen helpen!

 

 

 

 

Voorjaars-actie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!