In een rechte lijn achteruit rijden

Tijdens je rijopleiding bij Autorijschool Fady One leer je ook het in rechte lijn achteruit rijden. Het is niet alleen belangrijk om dit voor je auto praktijkexamen goed onder de knie te hebben. Ook wanneer je jouw rijbewijs hebt, heeft in rechte lijn achteruit rijden vele voordelen. 

Let op! In rechte lijn achteruit rijden is een bijzondere verrichting dus zorg dat je het andere verkeer niet hindert.

Stappenplan Recht achteruit rijden

1 – Plaats bepalen:

bepaal de plek waar je recht achteruit gaat rijden en laat de weggebruikers om je heen zien wat je van plan bent. Kijk eerst goed of je daar mag stoppen en of je achteruit mag rijden.

 

2 – Stoppen:

Kijk eerst in je binnenspiegel, naar voren, rechter buitenspiegel en over je rechter schouder. Zet vervolgens de richtingaanwijzer aan naar rechts. Zorg dat je auto op ongeveer 30 centimeter staat van de stoeprand. Zorg dat de wielen recht staan als je stilstaat, anders moet je, als je achteruit gaat rijden, gelijk corrigeren.

 

3 – Kijken:

Kijk over je rechterschouder, in je rechter buitenspiegel, in je binnenspiegel, voor de auto, in de linker buitenspiegel en uiteindelijk over je linkerschouder op deze manier je hebt rondom de auto gekeken.

 

4 – Achteruit rijden: 

Schakel dan in de achteruit versnelling. Rol naar achteren met een slippende koppeling. Zo houd je de snelheid goed onder controle. De bedoeling is dat je zo’n 20 á 30 meter recht achteruit rijdt. Als je merkt dat je steeds dichterbij of verder vanaf de stoeprand of berm raakt, maak dan een kleine stuurbeweging om te corrigeren.

 

5 – Kijken: 

Het is van belang dat je regelmatig het verkeer observeert. Komt er verkeer aan die je hindert tijdens het achteruit rijden, zorg dan dat je de auto stil zet. Wanneer het verkeer voorbij is, ga dan pas weer verder.

 

6 – Stoppen:

Na ongeveer 20 á 30 meter recht achteruit rijden zet je de auto stil.

 

7 – Weg rijden:

Voordat je wegrijdt vergeet dan de volgende stappen niet:

 

a – Kijk in je binnenspiegel, naar voren, linker buitenspiegel en over je linkerschouder.

b – Is het vrij, zet dan de richtingaanwijzer aan naar links aan en rijdt vervolgens weg.

 

En dat was het recht achteruit rijden.

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool Oldenzaal jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Volledig afgestemd aan de klant

Fady One rijschool vindt het cruciaal om te voldoen aan de wensen en eisen van de klant. Zo zijn wij ook vroeg begonnen met het aanbieden van Engelse rijles, gezien wij deze vraag kregen vanuit onze klantenkring. Naast het bieden van deze service, bieden wij van Fady One nog enkele extra’s die vaak door klanten worden gewaardeerd. Hierbij moet je denken aan het aanbieden van een spoedcursus en een rijbewijs voor enkel automaat auto’s. Beide pakketten bieden wij aan omdat klanten hier behoefte aan hadden en zijn sindsdien vaak door klanten gekozen. Indien je interesse hebt in Engelse autorijles, automaat en/of een spoedpakket voor het behalen van je rijbewijs, ben je bij Fady One aan het juiste adres.

Contact

Neem contact op met Fady One om te kijken wat wij jou kunnen bieden. Het snel halen van jouw rijbewijs is wat wij beiden willen en dit begint bij contact opnemen met ons. De Engelse autorijles die wij aanbieden zijn in de omgeving van Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal, Losser en Denekamp. In al deze locaties bieden wij ook de bovengenoemde pakketten (Engels, automaat of spoed) aan.

Contact opnemen kan via +31614180965, of via de mail op info@fadyone.nl. Dan staan we je graag te woord en bespreken we jouw mogelijkheden om zo snel mogelijk de weg op te kunnen door rijschool Fady One!

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Najaarsactie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!