Het omwisselen van een buitenlands rijbewijs

Woon je in Nederlands, maar rijd je nog met een buitenlands rijbewijs? De eerste maanden
mag er dan nog gereden worden met een buitenlands rijbewijs, maar daarna moet deze
worden omgezet naar een Nederlands rijbewijs bij de gemeente. Hiervoor zijn enkele
voorwaarden en regels die we hier zullen bespreken. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat er
nodig is om te voldoen aan deze zogeheten “30% regel”. Ook bespreken we de mogelijkheden
indien je niet voldoet aan de voorwaarden om te voldoen aan de omwisselingsregeling van
buitenlandse rijbewijzen.

Voorwaarden 30% regel

Natuurlijk zitten er aan de zogeheten “30% regel” enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden om de omwisseling van een buitenlands naar Nederlands rijbewijs mogelijk te maken. Uiteindelijk is het rijbewijs een bewijs voor personen om de weg op te mogen en dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Vandaar dat de RDW en CBR scherpe regels en voorwaarden heeft opgesteld. Enkele basisvoorwaardes zijn:

• Allereerst moet je ingeschreven staan in Nederland, en dus in het BRP (Basis
Registratie Personen) staan.
• Ook is het verplicht om een Nederlands identiteitsbewijs te hebben, of verblijfsbewijs.
• Het rijbewijs dat je wilt omzetten moet komen uit een land dat valt onder de EU of
EVA-overeenkomst. Kijk op de RDW-website om te zien welke landen hieraan
voldoen.
• Mensen die tijdelijk in Nederland verblijven voor werk vallen onder een speciale
regeling, check ook hiervoor de website van de RDW.

Proces aanvraag 30% regel

Indien je een aanvraag voor de 30% regel wilt, indienen heb je enkele dingen nodig bij het gemeentehuis. Allereerst moet je een kleurenpasfoto meenemen die voldoet aan de genoemde voorwaarden zoals de Rijksoverheid die voorschrijft.

Neem verder het rijbewijs mee dat je wilt laten omzetten. Ook is het handig als je nog een oud rijbewijs hebt, om deze mee te nemen. Indien je tijdelijk voor je werk in Nederland bent en je rijbewijs moet omzetten, neem dan een beschikking bewijsregel mee vanuit de Belastingdienst. Indien je een aanvraag voor vrachtwagenrijbewijs wilt doen, neem dan een gezondheidsverklaring mee. Voor een soepel aanvraagproces is het cruciaal om alle bovengenoemde documenten mee te nemen, dan loop je bij het gemeentehuis vlekkeloos door het proces heen.

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool Oldenzaal jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Opfriscursus

Bij rijschool Fady One kun je naast reguliere autorijles ook een opfriscursus volgen. Heb je bijvoorbeeld al jaren niet in een schakelauto gereden of voor een lange tijd niet gereden? Dan is het begrijpelijk dat je je hier niet meer fijn bij voelt. Bij onze opfriscursus lopen we daarom de basics weer door en stomen we jou in korte periode weer klaar om de weg op te gaan. Voor de duidelijkheid, deze cursus is specifiek bedoeld voor zij die een rijbewijs hebben die geldig is, maar zich niet meer veilig en fijn voelen bij het instappen in de auto. Neem contact op met rijschool Fady One om te kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Omwisselen niet mogelijk?

Er zijn enkele voorwaarde waar je aan moet voldoen om de omwisseling van rijbewijs mogelijk te maken. Indien hier niet aan voldaan wordt, moet er helaas opnieuw examen worden gedaan. Dit geldt voor zowel het theorie als praktijkexamen. De genoemde regels en voorwaarden zijn er om de Nederlandse wegen veilig te houden en om dit te garanderen moeten er helaas enkele beperkingen worden gemaakt op de ’30% regel’. Indien dit voor jou het geval is, kan rijschool Fady One toch een oplossing bieden. Naast het aanbieden van de opfriscursus, is het bij ons natuurlijk ook mogelijk om reguliere rijlessen te volgen. Van schakel tot automaat en van een normaal lessenpakket tot een spoedcursus. Alles is mogelijk bij Fady One. Door onze vele jaren ervaring en goede manier van omgang met klanten, hebben wij al vele klanten geholpen met het behalen van het rijbewijs. Zo stomen wij jou klaar voor jarenlange veilige kilometers.

Contact Fady One

Ben je benieuwd naar wat Fady One rijschool jou te bieden heeft, neem dan vooral contact met ons op. Ook kunnen wij voor je bekijken of je voldoet aan de voorwaarden en regels zoals die gelden voor de 30% regel. Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en opties die jou aanspreken, om zo een vlekkeloos proces van het behalen of behouden van het rijbewijs kunnen doorlopen. Door onze vele jaren ervaring hebben wij al veel tevreden klanten.. Neem daarom contact op met Fady One rijschool via 0614180965, of anders per mail op info@fadyone.nl. Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Wees verstandig en haal je rijbewijs bij Fady One!

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Voorjaars-actie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!