Wat kost een autorijbewijs?

De kosten van een autorijbewijs bestaan uit een aantal verschillende factoren. Het is natuurlijk niet precies te zeggen hoeveel het voor jou gaat kosten, omdat je niet exact weet hoeveel rijlessen je nodig gaat hebben. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe de kosten berekend worden.

De kosten van een autorijbewijs

De kosten van een autorijbewijs bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Het theorie-examen en eventueel lesmateriaal;
  • Het volgen van rijlessen;
  • Het praktijkexamen bij het CBR;
  • De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs bij het gemeentehuis.

Gemiddelde bedragen

De kosten van de examens bij het CBR staan vast. Voor 2021 zijn de tarieven als volgt vastgesteld. Het theorie-examen kost voor 2021 €37 per theorie-examen. Het praktijkexamen kost €120. Voor mensen met faalangst is er de mogelijkheid om voor €168 een speciaal faalangstexamen te kiezen. Dan zijn er daarnaast nog de kosten van de rijlessen zelf. In veel gevallen kun je als leerling kiezen om per les te betalen of juist voor een pakket waarbij een praktijkexamen zit inbegrepen. Bij Autorijschool Fady One bieden we beide opties aan. Tot slot moeten nog kosten aan de gemeente betaald worden voor het aanvragen van het rijbewijs zelf, deze kosten variëren per gemeente.

Om je rijbewijs in één keer te halen betaal je dus op basis van de landelijke gemiddelde prijzen het volgende bedrag:

  • Rijlessen: € 1.650,00
  • Theorie boek: € 50,00
  • Theorie-examen: € 37,00
  • Praktijkexamen: € 250,00
  • Gezondheidsverklaring: € 39,30
  • Totale kosten rijbewijs: € 2.026,00

Dit is een inschatting voor een gemiddelde leerling die in Nederland zijn/haar rijbewijs haalt. Dus niet alleen bij de rijschool in Enschede. Het kan zijn dat jij meer of juist minder lessen nodig hebt. Bij Autorijschool Fady One hanteren we lagere prijzen dan de landelijke gemiddelde prijzen voor de lessen, zodat je minder uitgeeft om jouw rijbewijs te halen. Wacht niet te lang, vraag een proefles aan of neem gerust contact met ons op indien je nog vragen hebt. 

Wat biedt Autorijschool Fady One aan?

Autorijschool Fady One biedt de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Dit is dus een een vast maandelijks bedrag. Zo heb je inzicht in wat je moet betalen en kom je niet ineens voor hoge kosten te staan.

Looking for an English-speaking driving instructor?

Our driving school in Hengelo, Enschede and Haaksbergen also offers driving lessons in English. For more information, please contact us.

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool in Enschede jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Kies je lespakket

Je bent bij ons altijd vrij om zelf je lespakket te kiezen, wat inhoudt dat jij zelf bepaalt hoeveel lessen je vooraf wilt opnemen in het lespakket van je rijopleiding. Hier vindt je al onze lespakketten Om je daarbij goed op weg te helpen en je een eerlijk advies te geven, zal de instructeur jou na je proefles adviseren over je lespakket. Op basis van diverse inzichten krijg je dus een eerlijk pakketadvies, zodat jij uiteindelijk als het goed is precies genoeg lessen hebt waarbinnen jij je rijbewijs zult halen.
Vraag nu jouw proefles aan

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Voorjaars-actie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!