Uitleg CBR praktijkexamen

Je hebt hard met je rijinstructeur bij Fady One getraind voor je praktijkexamen. Nu geeft je rijinstructeur aan dat je klaar bent voor het cbr praktijkexamen. Dan komen de vragen en de daarbij horende zenuwen. Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n rijexamen? Hieronder geven we een uitleg over hoe een praktijkexamen in zijn werking gaat. Heeft u verder vragen over het cbr praktijkexamen ? Neem contact op met Fady One.

Het examen duurt in totaal 55 minuten en het examen bestaat uit de volgende onderdelen:

 

Voor het examen:

Bij het CBR maak je kennis met de examinator. Deze examinator legt uit hoe je examen verloopt en controleert vervolgens:

  • de uitnodiging voor je examen;
  • je identiteitsbewijs;
  • of je het formulier zelfreflectie ingevuld hebt. Na de examenrit bespreekt de examinator dit formulier met je.

 

Op het parkeerterrein:

  • Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand.
  • Als voorbereiding op de rit stelt de examinator jou enkele vragen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.

De examenrit:

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Voor het grootste deel rijd je op aanwijzingen van de examinator net als tijdens je rijles. Daarnaast rij je ongeveer 10 minuten zelfstandig met een navigatiesysteem. Als je de bijzondere verrichtingen goed hebt gedaan tijdens de tussentijdse toets dan krijg je een vrijstelling hiervan en hoef je deze niet opnieuw te doen. Heb je geen tussentijdse toets gehad of lukte het toen niet? Dan doe je deze nogmaals tijdens het examen.

 

De uitslag:

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

 

Mag ik na het slagen voor het rijexamen direct autorijden?

Nee, je moet eerst naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen. Zonder je daadwerkelijke rijbewijs in je bezit te hebben mag je dus niet rijden.

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool in Enschede jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Kies je lespakket

Je bent bij ons altijd vrij om zelf je lespakket te kiezen, wat inhoudt dat jij zelf bepaalt hoeveel lessen je vooraf wilt opnemen in het lespakket van je rijopleiding. Hier vindt je al onze lespakketten Om je daarbij goed op weg te helpen en je een eerlijk advies te geven, zal de instructeur jou na je proefles adviseren over je lespakket. Op basis van diverse inzichten krijg je dus een eerlijk pakketadvies, zodat jij uiteindelijk als het goed is precies genoeg lessen hebt waarbinnen jij je rijbewijs zult halen.
Vraag nu jouw proefles aan

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Najaarsactie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!