Achteruit inparkeren: hoe doe je dat precies?

Tijdens je rijlessen bij Autorijschool Fady One leer je ook het achteruit inparkeren. Het is niet alleen belangrijk om dit voor je auto praktijkexamen goed onder de knie te hebben. Ook wanneer je jouw rijbewijs hebt, heeft achteruit inparkeren vele voordelen. Achteruit inparkeren is een fijne manier om te parkeren, omdat je op deze manier vooruit het parkeervak uit kunt rijden. Zo heb je meer ruimte, een beter overzicht en wegrijden is sneller en makkelijker. Ook heb je zo minder kans op het rijden van schade!

Stappenplan achteruit inparkeren

Let op! Parkeren is een bijzondere verrichting dus zorg dat je het andere verkeer niet hindert.

Stap 1

Kies de plaats waar je gaat parkeren. Laat de weggebruikers om je heen zien wat je van plan bent d.m.v richting aan te geven richting het parkeervak.

Zorg ervoor dat de auto op ongeveer 50 cm afstand staat van de gekozen parkeer vak. Zodat je jezelf genoeg ruimte geeft om in te parkeren én om het overige verkeer de ruimte te geven om je te passeren.

Stap 2 

Zorg dat je minstens drie vakken verder gaat staan dan het vak waarin je gaat inparkeren, op ongeveer 50 cm naast de parkeervakken. Kijk voordat je achteruit gaat rijden nog goed om je heen. Je begint met het kijken over je rechterschouder, je rechter buitenspiegel, binnenspiegel, voor de auto, linker buitenspiegel en uiteindelijk over je linkerschouder. Op deze manier heb je helemaal rondom de auto gekeken.

Stap 3

Zet de auto in de achteruit versnelling en rijd langzaam achteruit. Op het moment dat je rechter deurhendel ter hoogte is van de 3e lijn. kijk je eerst in je binnenspiegel, voren, linker buitenspiegel en linker dode hoek, zodat je zeker weet dat er geen verkeer links van je zit. Dit omdat de auto naar links gaat uitwijken tijdens het insturen. Daarna stuur je alles in naar rechts.

Stap 4

Laat de auto rustig naar achter rollen en blijf goed om je heen kijken. Dit omdat je dan eventueel tijdig kan stoppen voor overig verkeer. Staat de auto weer bijna recht in het vak? Dan is het tijd om terug te sturen. Je staat nu perfect achteruit ingeparkeerd!

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool Oldenzaal jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Meest gemaakte fouten:

1 – Geen richting aangeven wanneer je gaat stoppen.

2 – Niet de juiste kijkvolgorden aanhouden.

3 – Te dicht op de vakken stoppen.

4 – Te snel achteruit rijden.

5 – Te laat/vroeg insturen en terug sturen.

6 – Niet stoppen voor overig verkeer.

7 – Geen richting aangeven bij het wegrijden.

8 – Snelheid niet op tijd aanpassen aan het overige verkeer.

Contact

Neem contact op met Fady One om te kijken wat wij jou kunnen bieden. Het snel halen van jouw rijbewijs is wat wij beiden willen en dit begint bij contact opnemen met ons. De Engelse autorijles die wij aanbieden zijn in de omgeving van Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal, Losser en Denekamp. In al deze locaties bieden wij ook de bovengenoemde pakketten (Engels, automaat of spoed) aan.

Contact opnemen kan via +31614180965, of via de mail op info@fadyone.nl. Dan staan we je graag te woord en bespreken we jouw mogelijkheden om zo snel mogelijk de weg op te kunnen door rijschool Fady One!

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel jouw vraag

 

Stel je vraag

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Münsterstraat 16
7543 ZP Enschede

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Voorjaars-actie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!