Achteruit fileparkeren bij Fady one

Achteruit fileparkeren is een bijzondere verrichting en daarbij moet je iedereen voor laten gaan. Bij deze oefening gebruik je geen gaspedaal, de snelheid regelen we namelijk met een slippende koppeling. Voor de veiligheid houd je je rechtervoet bovenop de rem. Bij het zien van naderend verkeer (ook voetgangers) zet je de auto direct stil. In onderstaand stappenplan leg ik uit hoe je achteruit kunt fileparkeren aan de rechterzijde.

Stappenplan achteruit fileparkeren

Stap 1 – Kijk ver vooruit en bepaal eerst de plaats waar je gaat parkeren. Het is heel erg belangrijk om goed te kijken of de plek ruim genoeg is voor de auto en of je erin mag parkeren, voordat je daadwerkelijk begint met parkeren. 

Stap 2 – Stop naast een geparkeerd voertuig waar je achter wilt gaan parkeren. Je auto moet ongeveer 30 tot 50 centimeter afstand van de auto naast je nemen. Hierdoor weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om in te draaien. 

Stap 3 – De rechter buitenspiegel moet gelijk staan met de bumper van de andere auto. Dit is per auto verschillend en het is daarom erg belangrijk dat je hier goed op let. 

Stap 4 – Nu is het tijd om achteruit te gaan rijden, maar niet voordat je goed om je heen hebt gekeken of er verkeer aankomt. 

Stap 5 – Wanneer je zeker weet dat het veilig is om achteruit te rijden, dan kun je rustig en recht achteruit rijden. Wanneer de achterbanken van jouw auto gelijk zijn aan de achterkant van de auto naast je, dan is het tijd om in te sturen. Stuur helemaal naar rechts en laat de auto rustig in het vak rollen. 

Stap 6 – Wanneer de spiegel van je auto gelijk is aan de achterkant van de auto naast je, dan kun je beginnen met terugsturen. Stuur nu volledig naar links, maar zorg dat de auto blijft rollen. 

Stap 7 – Wanneer de auto recht staat dan stop je. Je hoeft niet weer terug te sturen. Doordat je stuur naar links staat kun je makkelijk de parkeerplaats weer verlaten. 

Vraag direct een proefles aan

Wil je bij onze rijschool Oldenzaal jouw rijbewijs komen halen? Vraag dan direct en proefles aan via onze website. Je kunt ook contact met ons opnemen als je nog vragen hebt. Dit doe je door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 141 809 65.

Tip: Kijk goed om je heen voordat je wegrijdt. De juiste kijkvolgorde is: Voor, binnenspiegel, linkerbuitenspiegel en over je linkerschouder voordat je richting naar links aangeeft. Kijk vervolgens nog een keer over je schouder tijdens het wegrijden. Geef geen richting aan als er iemand met hoge snelheid aankomt rijden of wanneer je nog niet weg kunt rijden omdat je voorrang moet verlenen.

Contact

Voor meer informatie raden we je aan om contact op te nemen! Contact opnemen kan via +31614180965, of via de mail op info@fadyone.nl. Dan staan we je graag te woord en bespreken we jouw mogelijkheden om zo snel mogelijk de weg op te kunnen door rijschool Fady One!

Wat zeggen leerlingen over Fady One

“De 1e lessen die ik bij jou heb gevolgd heb ik als erg prettig en leerzaam ervaren. Ik beveel dan ook iedereen deze rijschool aan.”

– Gerben Schoenmaker
Hengelo

“Fady has a comfortable style of giving driving lessons and guides the student smoothly. Fady’s guidance is direct and useful.”

– Osam
Hengelo

“Het was een mooie rit, ik heb veel gedaan en veel geleerd.”

– Lorenzo Brinkman
Deurningen.

Stel een vraag

 

reCAPTCHA is required.

Contact

Telefoon: 0614180965
WhatsApp: 0614180965
E-mail: info@fadyone.nl
Kloosterland 25
7577 DP Oldenzaal

Maandag: 09:00-21:00
Dinsdag: 09:00-21:00
Woensdag: 09:00-21:00
Donderdag: 09:00-21:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 09:00-17:00
Zondag: Gesloten

Najaarsactie!

€ 2,50 Korting op elke rijles

You have Successfully Subscribed!